Zlepšení životních podmínek a podpora živobytí
8. června 2020 Běžící projekty

Zlepšení životních podmínek a podpora živobytí

Název projektu: Zlepšení životních podmínek a podpora živobytí pro zranitelné navrátivší se osoby a hostitelské komunity pomocí potravinové pomoci pro podpoření ekonomiky v oblasti Ramadi guvernorátu Al Anbar

Délka projektu: leden 2020 – srpen 2020

• Jednou z nejdůležitějších forem podpory v Iráku je vytvoření příležitostí pro udržitelné živobytí zranitelného obyvatelstva. Proto CHČR podporuje 24 cílových komunit, které žijí na obou březích Eufratu, aby jim pomohla zvýšit jejich odolnost v rámci udržitelné produkce potravin a lepších forem živobytí. Toho má být dosaženo pobídkami k vytvoření produktivních způsobů živobytí ve formě převodů hotovosti výměnou za práci.

Část projektu se zaměřuje na obnovení vodního toku v zavlažovacích kanálech v oblasti Ramadi. To zahrnuje odstranění zeminy, hlíny, keřů a sutin stejně jako rekonstrukci šesti poničených vodních kanálů pro obnovení jejich funkčnosti a kapacity.
Kromě toho CHČR také přímo podporuje zemědělskou produkci v oblasti, a to pomocí výstavby 30 skleníků pro podporu nejzranitelnějších členů komunity se zvláštním zaměřením na zranitelné ženy. Dále také vybereme z cílových komunit 40 zemědělců s malými a středně velkými pozemky a poskytneme jim zemědělské potřeby včetně vysoce kvalitních semen a nástrojů. Příjemci pomoci budou také vyškoleni v moderních zemědělských technikách, efektivním využití přijaté pomoci a fungování skleníků.

Donor: Světový potravinový program OSN